Verjong je huid met Microdermabrasie
Een effectieve behandeling voor een stralende huid

Introductie:

Microdermabrasie is een geavanceerde huidbehandeling die steeds populairder wordt vanwege zijn effectiviteit bij het verjongen en verbeteren van de huid. Deze behandeling biedt een veilige en pijnloze manier om verschillende huidproblemen aan te pakken, waardoor je huid er stralender, gladder en jeugdiger uitziet.

Wat houdt microdermabrasie-behandeling in?

Microdermabrasie is een cosmetische procedure die wordt uitgevoerd om de buitenste laag van de huid te vernieuwen. Het maakt gebruik van een diamanten kopje dat de dode huidcellen voorzichtig verwijderend en de huid gepolijst. Hierdoor worden verstopte poriën, fijne lijntjes, acne littekens, pigmentvlekken en andere onvolkomenheden verminderd.

Hoe werkt het?

Tijdens een microdermabrasie behandeling wordt de bovenste laag van de huid verwijderd. Dit zijn de waardoor dode huidcellen, vuil en onzuiverheden. De huid wordt ook zachtjes vacuüm gezogen voor de verbetering van de bloeddoorstroming. De behandeling stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de huidstructuur verbetert en de productie van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd.

Microdermabrasie Beauty and care

Wat kun je verwachten tijdens een behandeling?

Een microdermabrasie behandeling is over het algemeen comfortabel en vereist geen verdoving. De duur van de behandeling is ca 1 uur. Dit is inclusief een masker en dag verzorging. 

 

Hoe bereidt u zich voor?

Om u voor te bereiden op de microdermabrasie behandeling mag u een week voor de behandeling niet harsen in het te behandelen gebied en geen laser- of IPL-behandeling ondergaan. De huid mag geen diepe bruining van de zon of zonnebank hebben.

Wat zijn de voordelen van microdermabrasie?

Huidverjonging: Microdermabrasie helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van huidveroudering, waardoor de huid er jonger en stralender uitziet.
Vermindert onvolkomenheden: De behandeling kan helpen bij het verminderen van acne, mee-eters, littekens, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zonnebeschadiging en andere huidverkleuringen.
Verbetert de huidtextuur: Door de exfoliatie en stimulatie van collageen en elastine krijgt de huid een gladdere, zachtere en gelijkmatigere textuur.
Stimuleert de bloedcirculatie: Microdermabrasie verbetert de bloedcirculatie in de huid, waardoor voedingsstoffen en zuurstof beter worden afgeleverd en de huid gezonder wordt.
Poriënverfijning: De behandeling helpt bij het verminderen van verstopte poriën en het minimaliseren van hun uiterlijk, wat resulteert in een egalere huidstructuur.

 

Wat moet u na afloop doen?

Na de behandeling is de huid rood en zijn er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Het lijkt of u flink gesport heeft, omdat de huid licht egaal rood is. Na 24 uur is de meeste roodheid weg. Meestal gaat de huid na twee dagen licht schilferen.
U kalmeert en herstelt de huid met de aanbevolen crèmes. Het is belangrijk om de huid tot vier weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Tot drie dagen na de behandeling mag u geen retinoïden (vitamine A), fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide in het behandelde gebied gebruiken.